Eurovizion Song Contest 2023/ Këngët e gjysmëfinales së dytë, Albina dhe Familja Kelmendi kualifikohen në finale
  • e enjte, 11 maj 2023

Eurovizion Song Contest 2023/ Këngët e gjysmëfinales së dytë, Albina dhe Familja Kelmendi kualifikohen në finale

Eurovision 2023 tashmë ka finalistët e saj, të cilët më 13 maj do të konkurrojnë për vendin e parë në skenën më të madhe të muzikës europiane.

Në gjysmëfinalen e dytë u zgjodhën edhe 10 shtetet e tjera finaliste nga 16 qe morën pjesë në garë të cilat janë Shqipëria, Qipro, Estonia, Belgjika, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia, Sllovenia

Në gjysmëfinalen e parë 10 vendet që u kualifikuan ishin janë Kroacia, Moldavia, Zvicra, Izraeli, Finlanda, Çekia, Portugalia, Suedia, Serbia, Norvegjia.

Finalja e madhe do të mbahet më 13 maj në M&S Bank Arena në Liverpool, Britani e Madhe, ndërsa në të dyja netët e Eurovision 2023 u dhuruan emocione, ritme dhe ngjyrime të bukura të traditës dhe kulturës së vendeve të ndryshme të Europës.

Këtë ngjarje muzikore të ndjekur në të gjithë Europën dhe me gjerë mund ta ndiqni në një transmetim ekskluziv në RTSH1, Radio Tirana 1 dhe RTSH Muzikë.

/rtsh.al/