Eurovision 2023/ Analiza e BBC-së për ‘Duje’ të Albinës & Familjes Kelmendi.
  • e enjte, 6 prill 2023

Eurovision 2023/ Analiza e BBC-së për ‘Duje’ të Albinës & Familjes Kelmendi.

Na ndajnë edhe 40 ditë nga nisja e Eurovision 2023 në Liverpool, ku do të performojnë 37 shtete, mes tyre edhe Shqipëria.

Të 37 këngët janë dorëzuar dhe këngëtarët po zhvillojnë turet e tyre në vende të ndryshme për promovimin e këngës së tyre. BBC ka zhvilluar edhe një parashikim bazuar në klikimet dhe shkarkimet e këtyre këngëve në Spotify,  Apple Music ose në YouTube dhe ka bërë një renditje në bazë të preferencave të dëgjuesve.

Shqipëria: Albina & Familja Kelmendi - Duje

Albina është përfaqësuesja e Shqipërisë për vitin 2023. Ajo interpreton këngën “Duje”, një baladë dramatike për familjet që ndahen dhe ndikimin që ka te fëmijët. Performanca përfundon me Albinën, e cila rrëzohet në gjunjë e përlotur.

Vargjet e pasionuara të Albinës ndërtohen në një kor tërheqës, duke shfaqur vokale në sfond nga familja e saj.

Parashikimi: Gjysma e poshtme e tabelës pas vendeve kryesore

Armenia: Brunette - Future Lover / Parashikimi: Top 10

Australia: Voyager – Promise / Parashikimi: Në mes të tabelës

Austria: Teya & Salena - Who The Hell Is Edgar?/ Parashikimi: Një pretendent për fitues. Top 5.

Azerbaijani: TuralTuranX - Tell Me More/ Parashikimi: Nuk kalon gjysmëfinalen e parë

Belgjika: Gustaph - Because Of You/ Parashikimi: Gjysma e poshtme e tabelës pas vendeve kryesore

Kroacia: Let 3 - Mama SC!/ Parashikimi: Duhet të kualifikohet në finale

Qipro: Andrew Lambrou - Break A Broken Heart/ Parashikimi: Në rrezik eliminimi në gjysmëfinalen e dytë.

Çekia: Czech Republic: Vesna - My Sister's Crown/ Parashikimi: Në Top 10.

Danimarka: Reiley - Breaking My Heart / Parashikimi: Do luftojë për t'u kualifikuar në finale.

Finlanda: Käärijä - Cha Cha Cha/ Parashikimi: Pesë më të mirat.

Estonia: ALIKA – Urat/ Parashikimi: Fundi i tabelës së drejtuesve.

Franca: La Zarra – Evidemment/ Parashikimi: Fituesi i mundshëm.

Gjeorgjia: Iru – Echo/ Parashikimi: Gjysma e poshtme e tabelës së drejtuesve.

Gjermania: Lord Of The Lost - Blood & Glitter/ Parashikimi: Në rastin më të mirë në mes të tabelës.

Greqia: Victor Vernicos - What They Say/ Parashikimi: Eliminohet në gjysmëfinalen e dytë.

Islanda: Diljá – Power/ Parashikimi: Nuk mund ta shoh këtë si një fitues të fortë votash.

Irlanda: Wild Youth - We Are One/ Parashikimi: Eliminohet në gjysmëfinalen e parë.

Izraeli: Israel: Noa Kirel – Unicorn/ Parashikimi: Gjysma e sipërme e tabelës së liderëve.

Italia: Marco Mengoni - Due Vite/ Parashikimi: në mes të tabelës.

Letonia: Sudden Lights – Aijā/ Parashikimi: Mjaft i mirë për të kaluar në finale

Lituania: Monika Linkyte – Stay/ Parashikimi: Pas Top 10

Moldavia: Pasha Parfeni - Soarele si Luna/ Parashikimi: Gjysma e poshtme e tabelës së liderëve.

Holanda: Mia Nicolai & Dion Cooper - Burning Daylight/ Parashikimi : Mund të preferohet nga adoleshentwt

Norvegjia: Alessandra - Queen Of Kings/ Parashikimi: Rri pezull rreth pesëshes së parë.

Polonia: Blanka – Solo/ Parashikimi: Eliminohet në gjysmëfinale.

Portugalia: Mimicat - Ai Coarcao/ Parashikimi: Do të vuajë në krahasim me hyrjen stilistikisht të ngjashme të Francës.

Rumania: Theodor Andrei - DGT (Off and On)/ Parashikimi: Eliminohet në gjysmëfinalen e dytë.

San Marino: Piqued Jacks - Like An Animal/ Parashikimi: Eliminohet në gjysmëfinalen e dytë.

Serbia: Luke Black - Samo Mi Se Spava/ Parashikimi: Vetëm jashtë top 10.

Sllovenia: Joker Out - Carpe Diem/ Parashikimi: Pesë të fundit.

Spanja: Blanca Paloma – EAEA/ Parashikimi: Tre të parat.

Suedia: Loreen – Tattoo / Parashikimi: Fituesi i mundshëm.

Zvicra: Remo Forrer – Watergun/ Parashikimi: Eliminimi në gjysmëfinalen e parë.

Ukraina: TVORCHI - Heart Of Steel / Parashikimi: Top 10.

Mbretëria e Bashkuar: Mae Muller - I Wrote A Song/ Parashikimi: Vendi i shtatë.

/rtsh.al/