Festivali 10

Festivali 10 i Këngës në Radio

Festivali 10 i Këngës në Radio

Viti 1971

\n

22 këngë konkurruese.

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Regjisor: Mihal Luarasi

\n

Skenograf: Myrteza Fyshekati, Tomi Vaso

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja, Gasper Çurçija

\n

Orkestra e madhe: RadioTelevizionit

\n

Prezantues: Edi Luarasi, Viktor Zhusti

\n

Festivali i X-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 24, 25 dhe 26 dhjetor të vitit 1971. Risia e këtij edicioni ishte transmetimi për herë të parë edhe në television. Tashmë festivali ishte radio-televiziv.  Ishin 22 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e çmimit të parë u shpall “Kënga e nënës”e kënduar nga Tonin Tërshana, kompozimi nga Agim Prodani. Ajo që e bëri më të bukur këtë edicion ishte orkestrimi i këngëve i cili pati impakt të madh në kritikën muzikore të kohës.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8