Festivali 8

Festivali 8 i Këngës në Radio

Festivali 8 i Këngës në Radio

Viti 1969

\n

21 këngë konkurruese.

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Regjisor: Albert Minga

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja

\n

Orkestra e madhe: Radiodifuzioni

\n

Prezantues: Elisabeta Vasili, Kiço Fotiadhi

\n

Më 24, 25, 26 dhjetor të vitit 1969 u realizua Festivali i VIII i Këngës në Radio, në Teatrin e Operas dhe Baletit, Tiranë. Ky vit solli ndryshime në krijimtari por edhe në organizim. Në të u kënduan 21 këngë të reja nga 12 këngëtarë të rinj e të vjetër, në dy interpretime dhe në tri netë.  Çmimi i parë ju dha këngës “Dhuratë për ditëlindje”, e kënduar nga David Tukiçi, i cili mbetet në historinë e festivaleve ndër konkurrentët më të vegjël në moshë. Kënga e kompozuar nga Nikolla Zoraqi dhe poet Fatos Arapi, mbetet ende një ndër këngët më të njohura të historisë së muzikës së lehtë shqiptare.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
Tonin Tërshana
Festivali 10