Festivali 6

Festivali 6 i Këngës në Radio

Festivali 6 i Këngës në Radio

Viti 1967

\n

20 kenge konkurruese.

\n

Udheheqes artistik: Abdulla Grimci

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda

\n

Orkestra e madhe: Radiodifuzioni

\n

Prezantues: Drita Bardhi, Albert Minga

\n

Më 27, 28, 29 dhjetor të vitit 1967, u mbajt në Institutin e Lartë të Arteve, Festivali i VI-të i Këngës në Radio. Sikurse një vit më parë edhe në këtë edicion ndikimi prej sistemit të socializmit ishte i dukshëm në krijimtari. Këngë të shumta ju dedikuan heronjve të atdheut. Në festival u kënduan 20 këngë, nga dhjetë në dy netë, përsëri në dy interpretime. Juria vlerësoi me çmimin e parë, këngën e kompozuar nga Ferdinand Deda, të kënduar nga Vaçe Zela “Këngë për Shkurte Vatën”. Në këtë festival, mes të tjerëve që morën pjesë për herë të parë, u ngjitën në skenë Justina Aliaj dhe Liljana Kondakçi. Albert Minga dhe Drita Bardhi ishin prezantuesit e këtij Festivali të VI-të të Këngës në Radio.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10