Festivali 7

Festivali 7 i Këngës në Radio

Festivali 7 i Këngës në Radio

Viti 1968

\n

20 këngë konkurruese.

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja

\n

Orkestra e madhe: Radiodifuzioni

\n

Prezantues: Drita Bardhi, Roland Trebicka

\n

Ky festival u realizua më 24, 25, 26 dhjetor të vitit 1968. Numri i këngëve pjesëmarrëse sa vjen dhe shtohet, sikurse dhe dëshira e kompozitorëve për të krijuar edhe pse të ndikuar nga revolucionalizimi i vendit. Mbi 20 këngë konkurruese, shumica e të cilave të prekura nga ndikimi politik i kohës: përfshirë tituj kënge si “Mësuesit hero”, “Komisari i kuq”, Ylli partizan”, “Bisedë me pushkën”, “Atdhe i lashtë, atdhe i lire”, etj….Vaçe Zela sërish triumfon, me këngën “Mësuesit hero”, kompozuar nga Limos Dizdari dhe poet Dritëro Agolli.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10