Festivali 2

Festivali 2 i Këngës në Radio

Festivali 2 i Këngës në Radio

Viti 1963

\n

30 këngë konkurruese.

\n

Udhëheqës artistik: Abdulla Grimci

\n

Regjisor: Luigj Gurakuqi.

\n

Skenograf: Shaban Hysa

\n

Dirigjent: Kristo Kote

\n

Orkestra e madhe: Radiodifuzioni

\n

Prezantues: Vera Zheji, Skifter Këlliçi

\n

Në Institutin e Lartë të Arteve, me 22, 23, 24 dhe 25 dhjetor te vitit 1963, u zhvillua edicioni i dytë i Festivalit të Këngës. Tashmë jehona dhe vlera e këtij festivali kishte marrë udhën e tij. Në ndryshim nga viti’62, këtë vit pjesëmarrja ishte në 30 këngë konkurruese, të kënduara dy herë nga këngëtarë të ndryshëm. Vaçe Zela, sërish vlerësohet për këngën “Djaloshi dhe Shiu”, kompozuar nga Agim Krajka, tekstshkrues Haxhi Rama. Një veçanti e këtij edicioni ishte pjesëmarrja e këngëtarit Tonin Tërshana, i cili u kritikua, madje u dënua për “skematizëm, ritme artificiale, imitim dhe devijim nga koncepti realist”. Ky festival u prezantua nga Vera Zheji dhe Skifter Këlliçi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10