Festivali 3

Festivali 3 i Këngës në Radio

Festivali 3 i Këngës në Radio

Viti 1964

\n

17 këngë konkurruese.

\n

Udhëheqës artistik: Abdulla Grimci

\n

Regjisor: Luigj Gurakuqi

\n

Skenograf: Shaban Hysa

\n

Dirigjent: Kristo Kote

\n

Orkestra e madhe: Radiodifuzioni

\n

Prezantues: Drita Bardhi, Bujar Kapexhiu

\n

Festivali i III i Këngës, u zhvillua më datat 26, 27, 28 dhjetor të vitit 1964. Ky festival në historinë e festivaleve të këngës, erdhi pas shumë kritikash{nga fest’ i kaluar} dhe në këtë mënyrë krijimtaria u përzgjodh me kujdes. Në festival u kënduan 17 këngë nga 16 solistë. Shumica dërrmuese e këngëve i kënduan jubileut të çlirimit të atdheut. Një ndër këngët më të bukura të këtij edicioni mbetet “Sot jam 20 vjeç” kënduar nga Vaçe Zela, kompozuar nga Llazar Morcka, teksti nga Dionis Budani. Festivali u mjaftua vetëm me tri çmime, duke mos dhënë për herë të dytë çmimin e parë.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10