Festivali 9

Festivali 9 i Këngës në Radio

Festivali 9 i Këngës në Radio

Viti 1970

\n

22 këngë konkurruese.

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Regjisor: Albert Minga

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja

\n

Skenograf: Llambi Blido, Burhan Cami

\n

Orkestra e madhe: Radiodifuzioni

\n

Prezantues: Adriana Fishta, Mevlan Shanaj

\n

Edicioni i IX, i Festivalit të Këngës në Radio, u zhvillua më 24, 25, 26 dhjetor 1970, në Teatrin e Operas dhe Baletit. Prezantuesit e këtij festivali ishin Adriana Fishta dhe Mevlan Shanaj.  Ky festival solli risi në krijime muzikore të cilat vinin më së shumti drejt këngëve ritmike, dhe gjithashtu emra të rinj interpretuesish të cilët u kthyen në idhuj të kohës, si pjesëmarrja e Alida Hisku dhe Liljana Kondakçi. Festivali ndau për herë të parë dy çmime të para. “Mesanata”, kompozuar  nga Shpëtim Kushta, kënduar nga Vaçe Zela dhe kënga “Shtëpia ku lindi partia” kompozuar nga Nikolla Zoraqi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10