Festivali 11

Festivali 11 i Këngës në Radio

Festivali 11 i Këngës në Radio

Viti 1972

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Regjisor: Mihal Luarasi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja, Gasper Çurçija

\n

Skenograf: Myrteza Fyshekati, Tomi Vaso, Edi Hila, Zamir Mati

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja, Gasper Çurçija

\n

Orkestra e madhe: RadioTelevizionit

\n

Prezantues: Edi Luarasi, Bujar Kapexhiu

\n

Më datat 22, 23 dhe 24 dhjetor të vitit 1972, u zhvillua Festivali i 11-të i Këngës në Radio Televizion, në Teatrin e Operas dhe Baletit. Prezantues të këtij edicioni ishin Edi Luarasi dhe Bujar Kapexhiu. Ky festival mbetet në historinë e muzikës së lehtë shqiptare, si një ndër festivalet më të përfolur, kjo prej “njollosjes” së kohës dhe sistemit. Një festival i quajtur për kohën, me shfaqje disidente, i cili u dënua prej udhëheqjes së lartë. U cilësua si një festival “me imitime dekadente”, “veshje dhe shfaqje të huaja”. Braktisja nga temat e mëdha, por ndikimi prej temave më të pa rëndesishme (sipas sistemit) të kohës si: dashuria, kafeneja, vajzat, etj… Tonin Tërshana, me këngën “Kur vjen Pranvera”, shpallet fitues i këtij festivali. Kompozuar nga Pjeter Gaci, poet Fatos Arapi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10