Festivali 12

Festivali 12 i Këngës në Radio

Festivali 12 i Këngës në Radio

Viti 1973

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Regjisor: Albert Minga

\n

Skenograf: Edi Hila, Fatos Metohu

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja,

\n

Orkestra e madhe: RadioTelevizionit

\n

Prezantues: Flutura Çangu, Pandi Siku

\n

Festivali i 12--të i Këngës në Radio Televizion, u mbajt në datat 22, 23, 24 dhjetor 1973, nën prezantimin e Flutura Çangu dhe Pandi Siku. Sigurisht, pas jehonës negative që pati festivali i vitit të shkuar, ndikimet ishin më të mëdha, rrjedhimisht dhe kontrolli në krijimtari. Këtë vit krijimet muzikore ishin më të “shëndosha” politikisht. Festivali shënoi një rikthim të këngëtares Vaçe Zela, e cila edhe këtë vit triumfoi me çmimin e parë. Tashmë jehona dhe suksesi i artistes ishte i pa diskueshëm, kjo edhe prej numrit të shtuar të fitoreve në këtë festival. Kënga “Gjumë të arta” u kompozua nga Kujtim Laro dhe shkruar nga Lirim Deda.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10