Festivali 13

Festivali 13 i Këngës në Radio

Festivali 13 i Këngës në Radio

Viti 1974

\n

24 këngë konkurruese

\n

Udhëheqës artistik: Nikolla Zoraqi

\n

Regjisor: Albert Minga

\n

Skenograf: Edi Hila, Fatos Metohu

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja,

\n

Orkestra e madhe e: RadioTelevizionit

\n

Prezantues: Arta Dade, Esat Teliti

\n

Arta Dade dhe Esat Teliti ishin prezantuesit e Festivalit të 13-të të Këngës në Radio Televizion. Në datat 27, 28, 29 dhjetor 1974, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit u zhvillua ky festival prej të cilit u shpall fituese, këngëtarja Alida Hisku.  Për të ishte festivali i katërt që merrte pjesë dhe ky çmim i parë edhe pse në moshë shumë të re, vlerësoi mjaft këngëtaren. Sa i takon politizimit të krijimtarisë edhe në këtë festival ishte e pashmangshme ndikimi prej sistemit sociorealist. Në festival u kënduan 24 këngë, 12 në çdo natë, të kënduara në 2 variante nga këngëtarët pjesëmarrës. Kënga fituese u vlerësua “Vajzat e fshatit tim”, me muzikë nga Enver Shëngjergji dhe teksti nga Zhuljana Jorganxhi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10