Festivali 14

Festivali 14 i Këngës në Radio

Festivali 14 i Këngës në Radio

Viti 1975

\n

24 këngë konkurruese

\n

Udhëheqës artistik: Gjon Simoni

\n

Regjisor: Mevlan Shanaj

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja, Eno Koço, Aleksander Lalo

\n

Skenograf: Rexhep Aliaj

\n

Orkestra e madhe e: RadioTelevizionit

\n

Prezantues: Rexhina Malaj, Kastriot Çaushi

\n

Festivali i 14-të i Këngës, u mbajt në datat 25, 26, 27 dhjetor 1975 në Teatrin e Operas dhe Baletit. Në këtë festival u përzgjodhën 24 këngë, prej të cilave u kënduan 12 në çdo natë konkurruese. Fituesja e Festivalit të 14, për të dytin vit rradhazi u shpall këngëtarja Alida Hisku.  Me këngën “Buka e duarve tona”, të kompozuar nga Kujtim Laro, tekstshkrues Xhevahir Spahiu. Tematika e këngëve në këtë edicion ishte më e gjerë, rreth jetës. Luan Zhegu, një emër i mirënjohur i muzikës së lehtë shqiptare, u shfaq për herë të parë në këtë festival me këngën “Shokët”, i cili u vlerësua me çmimin e dytë.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10