Festivali 15

Festivali 15 i Këngës në Radio

Festivali 15 i Këngës në Radio

Viti 1976

\n

Udhëheqës artistik: Gjon Simoni

\n

Regjisor: Albert Minga, Osman Mula

\n

Skenograf: Rexhep Aliaj

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Ermir Krantja, Eno Koço, SH.Tafaj.

\n

Redaktor Muzike: Spartak Tili

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Aleksander Lalo, Ferdinand Deda, Robert Radoja, Gjon Simoni

\n

Festivali i 15-të në historinë e festivaleve të këngëve, cilësohet si një ndër festivalet më të politizuar. Këngë dhe krijime muzikorë te vlerësuara për ideologjinë e kohës, të cilat i dedikoheshin socializmit dhe gjithçka kishte lidhje me propagandën e kohës. Ai u mbajt në datat 25, 26 dhe 27 dhjetor të vitit 1976 në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit. Fituesja e ketij edicioni ishte Vaçe Zela, tashmë mbretëreshë në këtë ngjarje të muzikës, kjo prej numrit të lartë të fitoreve. “Nënë moj do pres gërshetin”, titullohej kënga fituese e shkruar nga Hysni Milloshi dhe kompozuar nga Avni Mula.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10