Festivali 16

Festivali 16 i Këngës në Radio

Festivali 16 i Këngës në Radio

Viti 1977

\n

21 këngë konkurruese

\n

Udhëheqës artistik: Gjon Simoni

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenograf: Rexhep Aliaj

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço, Mustafa Krantja

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Gasper Çurçija,  Ferdinand Deda, Robert Radoja, Gjon Simoni, Alqi Kareco

\n

Festivali i 16-të i Këngës në Radio Televizion, u zhvillua në datat 24, 25, 26 dhjetor të vitit 1977, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit. Ky festival rivlerësoi sërish këngëtaren  Vaçe Zela. Në podiumin e nderit këtë vit do të ngriheshin kompozitori Limos Dizdari dhe poetja Zhuliana Jorganxhi. Në këtë festival morën pjesë 21 këngë konkurruese, ndër të cilat kënga triumfuese ishte “Gonxhe në pemën e lirisë”, kënduar nga Vaçe Zela, e shkruar në muzikë nga Limos Dizdari dhe tekst nga Zhuliana Jorganxhi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10