Festivali 17

Festivali 17 i Këngës në Radio

Festivali 17 i Këngës në Radio

Viti 1978

\n

21 këngë konkurruese

\n

Udhëheqës artistik: Gjon Simoni

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenograf: Rexhep Aliaj

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço,

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Gasper Çurçija,  Ferdinand Deda, Robert Radoja, Gjon Simoni, Alqi Kareco

\n

Prezantues: Ndriçim Xhepa

\n

Festivali i 17-të i këngës në Radio Televizion solli një tjetër frymë në krijimtari, kjo edhe si ndikim i artistëve , kompozitorit Limos Dizdari në bashkëpunim me poetin Xhevahir Spahiu, të cilët krijuan këngën fistuese të këtij edicioni.  Emri i këngëtarit triumfues Gaqo Çako, i dha muzikës së lehtë shqipatare një ndër perlat e tij këngën “Këputa një gjethe dafine”, e cila u shpall fituese në këtë edicion. Ky festival u prit mirë nga masat. Rol në këtë sukses padyshim pati pjesëmarrja e artisteve më në zë të kohës, sikurse dhe emra të këngëtarëve me përvojë si: Avni Mula, Ema Qazimi, Tonin Tërshana, etj. Festivali u mbajt në datat 14, 25, 26 dhjetor te vitit 1978, nën prezantimin e Ndriçim Xhepës.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10