Festivali 18

Festivali 18 i Këngës në Radio

Festivali 18 i Këngës në Radio

Viti 1979

\n

Udhëheqës artistik: Gjon Simoni

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenograf: Mitat Çahedari

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço,

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Gasper Çurçija,  Ferdinand Deda, Robert Radoja, Gjon Simoni, Alqi Kareco

\n

Prezantues: Mimoza Tafaj, Dhimiter Gjoka.

\n

Edicioni i 18-të i Festivalit të Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat, 22, 23, 24 dhjetor të vitit 1979 , në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë.  Avni Mula dhe Ema Qazimi do të jenë triumfuesit e këtij festivali, dy emra të cilët për herë të parë në historinë e festivaleve, u vlerësuan me çmimin e madh, në karrierën e tyre muzikore. Kënga me titull “Trëndelinë dhe Këngë” u kompozua nga Avni Mula dhe u shkrua në tekst nga Hysni Milloshi. Përpos suksesit të këngëtarëve fitues, u vlerësuan në këtë festival  dhe Vaçe Zela, Luan Zhegu, Irma Libohova.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10