Festivali 19

Festivali 19 i Këngës në Radio

Festivali 19 i Këngës në Radio

Viti 1980

\n

Udheheqes artistik: Gjon Simoni

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenograf: Mitat Çahedari

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço,

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Gasper Çurçija,  Ferdinand Deda, Robert Radoja, Gjon Simoni, Alqi Kareco

\n

Prezantues: Zerina Kuke, Dhimiter Gjoka.

\n

Festivali i 19-të i Këngës, u mbajt në datat 25, 26 dhe 27 dhjetor të vitit 1980, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë. Prezatues të këtij edicioni ishin Zerina Kuke dhe Dhimitër Gjoka, emra të njohur të Televizionit Publik Shqiptar.  Ky festival solli çmimin e dhjetë dhe të fundit për këngëtaren Vaçe Zela, e cila në natën finale u kurorëzua si mbretëreshë e këngës shqiptare, me dhjetë yje, si simbolikë e çmimeve të para në historinë e festivaleve. Kënga e renditur e para, midis 25 këngëve konkurruese u shpall “ Shoqet tona Ideale” e kompozuar nga Agim Prodani dhe tekstshkrues poeten Zhuliana Jorganxhi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10