Festivali 21

Festivali 21 i Këngës në Radio

Festivali 21 i Këngës në Radio

Viti 1982

\n

Udhëheqës artistik: Spartak Tili

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenograf:  Mitat Çuadari

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Ferdinand Deda, Gjon Simoni, Alqi Kareco, Eno Koço, Agim Krajka, Selim Ishmaku

\n

Prezantues: Dhurata Kasmi, Dhimiter Gjoka.

\n

Festivali i 21-të i Këngës, u mbajt në datat 25, 26 dhe 27 dhjetor të vitit 1982, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit në Tiranë. Prezatues të këtij edicioni ishin Dhurata Kasmi dhe Dhimitër Gjoka.  Kënga me titull “ Një djep ne barrikadë”, e kompozuar nga Avni Mula, tekstshkrues Hysni Milloshi, u shpall me çmimin e parë.  Këngetarja Marina Grabovari, për herë të parë u vlerësua me çmimin më të lartë në këtë edicion.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10