Festivali 22

Festivali 22 i Këngës në Radio

Festivali 22 i Këngës në Radio

Viti 1983

\n

Udhëheqës artistik: Spartak Tili

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenograf:  Mitat Çuadari

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Ferdinand Deda, Gjon Simoni, Alqi Kareco, Eno Koço, Agim Krajka, Selim Ishmaku

\n

Prezantues: Ndriçim Xhepa, Matilda Makoci.

\n

Festivali i 22-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 24, 25, 26 dhjetor të vitit 1983, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë. Pas viteve ’80 kënga shqiptare po çlirohej nga ndikimi politik, ndonëse ende nuk kishte krijimtari “të lirë”në mënyrë absolute. Ndriçim Xhepa dhe Matilda Makoçi ishin dy prej emrave më të njohur të kinematografisë shqiptare, të cilëve ju besua prezantimi i këtij festivali. Rikthimi i këngëtarit Tonin Tërshana solli sërish vëmendje në publik, por edhe në vlerësime nga juria profesioniste. Kënga “Vajzë moj, lule moj”, u vlerësua me vendin e parë. Kjo këngë u kompozua nga Luan Zhegu. Poete e tekstit të këngës ishte Adelina Balashi.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10