Festivali 23

Festivali 23 i Këngës në Radio

Festivali 23 i Këngës në Radio

Viti 1984

\n

Udhëhëqes artistik: Spartak Tili

\n

Rëgjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Bashkim Zahaj

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Alqi Kareco, Gjergj Leka, Selim Ishmaku

\n

Prezantues: Elvira Diamanti, Artan Imami

\n

Festivali i 23-të i Këngës në Radio Televizion, ashtu sikurse një vit më parë, u kurorëzua me një këngë triumfuese e cila i këndon dashurisë. Në këtë edicion konkurruan 24 këngë pjesëmarrëse. Datat e festivalit ishin 24, 25 dhe 26 dhjetor të vitit 1984. Sërish festivali u organizua në sallën e Teatrit të Operas dhë Baletit.  Ky festival u dallua prej emrave të rinj pjesëmarrës, si në zëra mes këngëtarësh, ashtu edhe në staf organizues. Duhet theksuar pjesëmarrja për herë të parë e një regjisoreje femër, emri i së cilës do të merrte rrugëtim të gjatë në këtë festival dhe në televizion. Regjia iu besua Vera Grabockës dhe skenografia nga Bashkim Zahaj. Kënga fituese e këtij edicioni u shpall “Çel si gonxhe dashuria”, e kompozuar nga Vladimir Kotani, shkruar nga Arben Duka. Kjo këngë u këndua në duet nga Nertila Koka dhe Gezim Çela.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10