Festivali 24

Festivali 24 i Këngës në Radio

Festivali 24 i Këngës në Radio

Viti 1985

\n

Udhëheqës artistik: Spartak Tili

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Bashkim Zahaj

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai, David Tukiçi

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Alqi Kareco, Gjergj Leka, Selim Ishmaku

\n

Prezantues: Yllka Mujo

\n

Në datat 24, 25 dhe 26 dhjetor të vitit 1985, u mbajt Festivali i 24-t i Këngës në Radio Televizion. Udha e këtij rrugëtimi artistik të festivalit sa vjen e bëhet më e bukur. Liria e mendimit, e krijimtarisë, e të shkruarit prekte çdo vit e më shumë këtë ngjarje të bukur të muzikës së lehtë shqiptare. Parashqevi Simaku, një ndër zërat më të preferuar të viteve ’80, u bë fituese e këtij edicioni të festivalit të këngës… në këtë edicion, kënga triumfuese mes 32 këngëve konkurrente, u shpall “Në moshën e rinisë”, kompozuar nga Vladimir Kotani, shkruar në tekst nga Arben Duka. Prezantimi i këtij festivali iu besua një prej aktoreve më të suksesshme të kinematografisë shqiptare, Yllka Mujo.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10