Festivali 25

Festivali 25 i Këngës në Radio

Festivali 25 i Këngës në Radio

Viti 1986

\n

Udhëheqës artistik: Spartak Tili

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Rexhep Aliaj

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai, David Tukiçi

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Alqi Kareco, Gjergj Leka, Selim Ishmaku, Alfred Kaçinari

\n

Prezantues: Ema Ndoja

\n

22 këngëtarë morën pjesë në konkurrim, në këtë edicion të  Festivalit të 25-të të Këngës, të cilat u përzgjodhën nga 130 këngë pjesëmarrëse. Ky festival u zhvillua në datat 25, 26, 27 dhjetor të vitit 1986, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë. Festivali shpalli fituese një këngë të bukur lirike, kënduar dashurisë. Kënga titullohej “Dy gëzime në një ditë”, kompozuar nga David Tukiçi, me tekst të Gjokë Becit. Nertila Koka ishte kengëtarja fituese e këtij edicioni.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10