Festivali 26

Festivali 26 i Këngës në Radio

Festivali 26 i Këngës në Radio

Viti 1987

\n

Udhëheqës artistik: Spartak Tili

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Rexhep Aliaj

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai, David Tukiçi, A. Azbija

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Gjergj Leka, Selim Ishmaku, etj…

\n

Prezantues: Silvana Braçe

\n

Festivali i 26-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 25, 26, 27 dhjetor të vitit 1987, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë. Ky festival solli një sërë ndryshimesh nga festivalet e kaluara, si në formë edhe në përmbajtje. Silvana Braçe, një emër i njohur i televizionit, drejtoi këtë festival. Një ndër këngët më të bukura të këtij edicioni, rrjedhimisht me e pëlqyera nga kritika (juria profesioniste) dhe nga publiku, ishte kënga “Nuk e harroj” kënduar nga Irma dhe Eranda Libohova, dy motrat të cilat për herë të parë u vlerësuan me këtë çmim. Kënga u kompozua nga Agim Krajka dhe u shkruajt në tekst nga Haxhi Rama.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10