Festivali 27

Festivali 27 i Këngës në Radio

Festivali 27 i Këngës në Radio

Viti 1988

\n

Udhëheqës artistik: Spartak Tili

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Bashkim Zahaj

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai, David Tukiçi, A. Azbia

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Alqi Kareco, Selim Ishmaku, etj…

\n

Prezantues: Ina Gjika

\n

Festivali i 27-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 23, 24, 25 dhjetor të vitit 1987, në sallën e Teatrit të Operas dhe Baletit, në Tiranë. Parashqevi Simaku rikthehet përsëri në podium, duke u vlerësuar sërish me çmimin e parë. Kësaj here me një këngë të kompozuar nga krijuesi i ri, Pirro Çako. Zëri i këngëtares Parashqevi Simaku vlerësohet nga kritika, me cilësi të larta interpretative, por edhe nga publiku. Në këtë festival morën pjesë 28 këngë konkurruese, ku më e bukura u shpall “E duam Lumturinë”. Teksti i shkruar nga Agim Doçi .

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10