Festivali 28

Festivali 28 i Këngës në Radio

Festivali 28 i Këngës në Radio

Viti 1989

\n

Udhëheqës artistik: Shaqir Rexhvelaj

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Rexhep Aliaj

\n

Redaktor Muzike: Gazment Mullai, David Tukiçi, A. Azbia

\n

Redaktore letrare: Zhuljana Jorganxhi

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Alqi Kareco, Selim Ishmaku, Alfred Kaçinari, Shpëtim Saraçi, etj…

\n

Prezantues: Luiza Xhuvani

\n

Festivali i 28-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 25, 26, 27 dhjetor të vitit 1987, në sallën e Pallatit të Kongreseve, në Tiranë. Shumë të rinj dhe të talentuar vit pas viti shpalleshin fitues në historinë e festivaleve. Kështu ndodhi edhe në këtë edicion, ku triumfuan tri zëra të rinj si:   Frederik Ndoci, Manjola Nallbani dhe Julia Ndoci. Te tri artistët i bëri bashkë kompozimi i Aleksandër Peçit dhe poeti Xhevahir Spahiu, për këngën “Toka e diellit”, e cila u shpall fituese. Këngë kjo e cila do të mbetet gjatë në memorien e publikut si një jehonë e dashurisë ndaj atdheut, ashtu sikurse teksti tregonte. Prezantimi i këtij festivali iu besua një tjetër aktoreje kinematografike dhe teatri, si Luiza Xhuvani.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10