Festivali 30

Festivali 30 i Këngës në Radio

Festivali 30 i Këngës në Radio

Viti 1991

\n

Udhëheqës artistik: Zhani Ciko

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Bashkim Zahaj

\n

Redaktore letrare: Alqi Boshnjaku

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Zhani Ciko, Jetmir Barbullushi

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Alqi Kareco, Selim Ishmaku, Shpëtim Saraçi, Edi Xhani, etj…

\n

Prezantues: Rudina Magjistari

\n

Festivali i 30-të i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, do të sillte risi si nga ana konceptuale, po kështu edhe krijuese. U zhvillua në datat 24, 25, 267, 27 dhjetor të vitit 1991, në sallën e Pallatit të Kongreseve, në Tiranë. Regjia iu besua sërish Vera Grabockës, ndërsa prezantuese e këtij edicioni ishte Rudina Magjistari e cila në vijim do të bëhej imazh i njohur i televizioneve shqipare. Ky do të ishte një festival i cili afirmoi kulturën e muzikës së lehte shqiptare, pasi krijimtaria ishte e lirë nga situata politike. Në festival triumfoi kantautori Ardit Gjebrea, një emër i ri në muzikën e viteve ’90.  Kënga fituese me titull “Jon”, e shkruar në tekst nga Xhankarlo Milone dhe Zhuljana Jorganxhi, i thurte himn emigracionit, një ndër situatava të rënda sociale dhe më të dhimshme të fillim viteve ’90.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10