Festivali 31

Festivali 31 i Këngës në Radio

Festivali 31 i Këngës në Radio

Viti 1992

\n

Udhëheqës artistik: Zhani Ciko

\n

Regjisor: Leonard Gjata

\n

Skenograf:  Bashkim Zahaj

\n

Skenari: Vangjel Kozma

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Petrika Afezolli, Jetmir Barbullushi

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Orkestrimi: Robert Radoja, Selim Ishmaku, Shpëtim Saraçi, Gjon Smoni, Alfred Kaçinari, etj…

\n

Prezantues: Rudina Magjistari, Fjoralba Shehu, Dritan Boriçi, Sokol Balza.

\n

Festivali i 31-të i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, pati një pruje shumë të madhe ne krijimtari muzikore. I organizuar në katër netë, në datat 24, 25, 26 dhe 27 dhjetor të vitit 1992, ky festival mirëpriti edhe artistë shqiptarë të cilët jetonin jashtë kufijve të Shqipërisë. Kënga fituese e këtij edicioni u shpall “Pesha e fatit”, këngë kjo e kompozuar nga Osman Mula me tekst të Alqi Boshnjakut. Kjo këngë bëri bashkë tri artistë të muzikës së lehtë shqipare: Manjola Nallbani, Aleksander Gjoka dhe Viktor Tahiraj.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10