Festivali 33

Festivali 33 i Këngës në Radio

Festivali 33 i Këngës në Radio

Viti 1994

\n

Drejtor i Festivalit: Arben Kallamata

\n

Udhëheqës artistik: Zhani Ciko

\n

Regjisor: Vera Grabocka

\n

Skenograf:  Bashkim Zahaj

\n

Redaktor muzike: Selim Ishmaku

\n

Redaktor letrat: Alqi Boshnjaku

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Eno Koço

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Prezantues: Reis Çiço, Doris Prela

\n

Festivali i 33-të i Këngës në Radio Televizionin Shqiptar, pati një pruje shumë të madhe një krijimtari muzikore dhe një kast këngëtarësh tepër të talentuar. Shumë këngë të këtij edicioni do të mbaheshin mend gjatë.  I organizuar në katër netë, në datat 20, 21, 22 dhe 22 dhjetor të vitit 1994, në Pallatin e Kongreseve. Kënga fituese e këtij edicioni u shpall “Të sotmen Jeto”, këngë kjo e kompozuar nga Shpëtim Saraçi me tekst të Alqi Boshnjakut. Kjo këngë solli në skenë këngëtaren e re dhe të talentuar Mira Konçi. Nën regjinë e Vera Grabocka dhe prezantimi nga Reis Çiço dhe Doris Prela, ky festival korri mjaft sukses në shikueshmëri dhe publik.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10