Festivali 34

Festivali 34 i Këngës në Radio

Festivali 34 i Këngës në Radio

Viti 1995

\n

Drejtor i Festivalit: Marin Karma

\n

Drejtor artistik: Zhani Ciko

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenografia: Bashkim Zahaj

\n

Redaktor letrat: Alqi Boshnjaku

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Alqi Lepuri, Petrika Afezolli, Shpëtim Saraçi

\n

Orkestra Simfonike: Radio Televizioni Shqiptar

\n

Prezantues: Reis Çiço, Doris Prela

\n

Festivali i 34-t i Këngës, u zhvillua në datat 22, 23, 24, 25 dhjetor të vitit 1995, në sallën e Pallatit të Kongreseve, në Tiranë. Ky festival sërish njeh konkurrime të shumë artistëve më në zë të kohës, si kompozitorë, por edhe këngëtarë. Në festivalin e 34-t u vlerësua me çmim të parë kënga “Eja”e kompozuar nga Ardit Gjebrea, dhe poet Xhevahir Spahiu, kënduar nga Ardit Gjebra dhe grupi Jon, këngëtar i cili për të dytin vit triumfon. Në këtë festival konkurruan 32 këngë, 16 prej të cilave u përzgjodhën në natën finale. Një risi e këtij edicioni ishte pjesëmarrja e këngëtarëve shqiptarë të Kosovës.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10