Festivali 37

Festivali 37 i Këngës në Radio

Festivali 37 i Këngës në Radio

Viti 1998

\n

36 këngë konkurruese. 

\n

Drejtor i festivalit: Ardian Klosi

\n

Drejtor artisti: Zhani Ciko

\n

Regjisor: Petri Bozo

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj, Leka Doko

\n

Skenari: Jorgo Papingji, Genc Ymeraj

\n

Koreograf: Arian Sukniqi

\n

Kostumograf: Taulant Pustina

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Alfred Kaçinari, Ardian Hila, Edmond Zhulali

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Gazment Gjoka, Inis Gjoni, Hygerta Sako, Luigj Gurakuqi

\n

Kryetarë i jurisë: Avni Mula

\n

 

\n

Festivali i 37-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 17, 18, 19 dhe 20 dhjetor te vitit 1998. Ishin 36 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e çmimit të parë u shpall “Mirësia dhe e vërteta” e kenduar nga Albëri Hatërgjonaj. Muzika nga Luan Zhegu, Teksti nga Arben Duka. Kënga fituese u përshtat mjaft mirë me situatën e rëndë në Kosovën e atyre viteve duke dashur të jetë një mbështetje e një ngritje morali, por dhe njëherësh një sensibilizim për gjendjen.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10