Festivali 38

Festivali 38 i Këngës në Radio

Festivali 38 i Këngës në Radio

Viti 1999

\n

Drejtor i festivalit: Mevlan Shanaj

\n

Drejtor artisti: Alfred Kaçinari, Shpëtim Saraçi

\n

Regjisor: Petri Bozo

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj

\n

Skenari: Jorgo Papingji

\n

Koreograf: Arian Sukniqi

\n

Kostumograf: Zina Kati, Rezarta Skifteri

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Alfred Kaçinari, Ardian Hila, Edmond Zhulali, Jetmir Barbullushi

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Adi Krasta, Inis Gjoni, Hygerta Sako, Klodiana Maliqi

\n

Kryetarë i jurisë: Vaçe Zela

\n

 

\n

Festivali i 38-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 18, 19, 20 dhe 21 dhjetor te vitit 1999. Kënga fituese e çmimit të parë u shpall “S’jam tribu” e kënduar nga Aurela Gaçe, Muzika Adrian Hila, Teksti nga Jorgo Papingji. Festivali ishte i fundit për shekullin e 20-të dhe për dhjetëvjetëshin 90-të, gjatë të cilit kishin dalë plot emra të rinj të këngës së lehtë shqiptare, që zëvendësuan me dinjitet emrat e mëdhenj të viteve 70-80.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10