Festivali 39

Festivali 39 i Këngës në Radio

Festivali 39 i Këngës në Radio

Viti 2000

\n

28 këngë konkurruese. 

\n

Drejtor i festivalit: Martin Leka

\n

Drejtor artisti: Adrian Hila

\n

Regjisor: Leonard Gjata

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj

\n

Skenari: Pandi Laço

\n

Aktor: Enver Petrovski

\n

Koreograf: Arian Sukniqi, Luan Shtino

\n

Kostumograf: Zina Kati, Rezarta Skifteri

\n

Dirigjent: Ferdinand Deda, Alfred Kaçinari, Ardian Hila, Edmond Zhulali, Jetmir Barbullushi

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Erion Mustafaraj, Ornela Bregu

\n

 

\n

Festivali i 39-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 21, 22, 23 dhe 24 dhjetor te vitit 2000. Ishin 28 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e çmimit të parë u shpall “Ante i tokës time” e kënduar nga Rovena Dilo, Muzika nga Alfred Kaçinari, Ardit Gjebrea, Teksti nga Rovena Dilo. Ky ishte festivali i parë që zhvillohej në shekullin e ri, risi e tij ishte perfaqësimi nga emra të rinj këngëtarësh, këngë e rryma të reja dhe kompozitor dhe poet të rinj.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10