Festivali 40

Festivali 40 i Këngës në Radio

Festivali 40 i Këngës në Radio

Viti 2001

\n

36 këngë konkurruese. 

\n

Drejtor i festivalit: Agron çobani

\n

Drejtor artisti: Alfred Kaçinari

\n

Regjisor: Leonard Gjata

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj

\n

Skenari: Vangjel Kozma

\n

Aktor: Parodistët e Vlorës

\n

Koreograf: Arian Sukniqi

\n

Kostumograf: Rezarta Skifteri

\n

Dirigjent: Alfred Kaçinari, Ardian Hila, Edmond Zhulali, Jetmir Barbullushi

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Ornela Bregu, Alban Dudushi

\n

Kryetarë i jurisë: Limos Dizdari

\n

 

\n

Festivali i 40-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 12, 13, 14 dhe 15 dhjetor te vitit 2001. Ishin 36 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e çmimit të parë u shpall “Jetoj” e kënduar nga Aurela Gaçe, Muzika nga Adrian Hila, Teksti nga Jorgo Papingji. Risi në ketë vit jubile ishte pjesëmarrja e këngetarëve të ardhur nga e gjithë Shqipëria, si dhe nga jashtë kufijve, Maqedoni, Kosovë, Greqi, Itali, Amerikë, etj. Për herë të parë neë këtë festival u përmend pjesëmarja e Shqipërise në Festivalin Evropian, që fatkeqësisht nuk u realizua.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10