Festivali 42

Festivali 42 i Këngës në Radio

Festivali 42 i Këngës në Radio

Viti 2003

\n

29 këngë konkurruese. 

\n

Drejtor i festivalit: Gëzim Podgorica

\n

Drejtor artisti: Alfred Kaçinari

\n

Regjisor: Pali Kuke

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj

\n

Skenari: Eduard Oga

\n

Aktor: Salsano Rrapi

\n

Koreograf: Arjan Sukniqi

\n

Dirigjent: Jetmir Barbullushi, Selim Ishmaku, Edmond Zhulali

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Adi Krasta, Ledina çela

\n

Kryetarë i jurisë: Hajg Zaharjan

\n

 

\n

Festivali i 42-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 18, 19 dhe 20 dhjetor te vitit 2003. Ishin 29 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e çmimit të parë u shpall “Imazhi yt” e kënduar nga Anjeza Shahini, Muzika nga Edmond Zhulali, Teksti nga Agim Doçi. Risi në këtë festival ishte pjesëmarrja për herë të parë të këngës shqipe në festivalin Evropian.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10