Festivali 45

Festivali 45 i Këngës në Radio

Festivali 45 i Këngës në Radio

Viti 2006

\n

31 këngë konkurruese.

\n

Drejtor i festivalit: Zamira Koleci

\n

Drejtor artisti: Edmond Zhulali

\n

Regjisor: Pali Kuke

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Adi Krasta, Vesa Luma & Ermela Teli

\n

 

\n

Festivali i XLV-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 21, 22 dhe 23 dhjetor te vitit 2006.

\n

Ishin 31 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e cmimit të parë u shpall “Balada e Gurit” e kënduar nga Federik Ndoci, Muzika Adrian Hila, Teksti nga Pandi Laço, orkestruar nga Adian Hila. Risi në këtë festival ishte edhe kthimi pas në vite nga Festivali i Parë i Këngës, nëpërmjet sekuencave të marra nga interpretimet e finalistëve ndër vite, ku dominonte e madhja Vace Zela, me 9 çmime të para.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10