Festivali 47

Festivali 47 i Këngës në Radio

Festivali 47 i Këngës në Radio

Viti 2008

\n

20 këngë konkurruese.

\n

Drejtor i festivalit: Zamira Koleci

\n

Drejtor artisti: Pirro Cako

\n

Regjisor: Pali Kuke

\n

Skenografi: Bashkim Zahaj

\n

Skenari: Koloreto Cukali

\n

 

\n

 

\n

Dirigjent: Jetmir Barbullushi,Selim Ishmaku,Shpëtim Saraçi,Gridi Kraja,Oleg Arapi Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Elsa Lila, Julian Deda & Gentian Zenelaj

\n

 

\n

Festivali i XLVII-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 19, 20 dhe 21 dhjetor te vitit 2008.

\n

Ishin 20 këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e cmimit të parë u shpall “Më merr në ëndërr” e kënduar nga Kejsi Tola, Muzika Edmond Zhulali, Teksti nga Agim Doçi, orkestruar nga Edmond Zhulali. Përmes një formule të ideuar nga drejtori artistik Pirro Çako, të gjitha këngët u kënduan përgjatë tri netëve, duke eliminuar procesin e vështirë të seleksionimeve për finale, por edhe “zhdukjes” së këngëve që këndoheshin vetëm një herë në festival. Natën parë e të tretë këngët u kënduan live, ndërsa në të dytën, këngët u ofruan të regjistruara, të riorkestruara dhe nën shoqërinë e një këngëtari, apo një grupi tjetër.  Komoditeti i regjistrimit i çliroi këngëtarët nga emocionet dhe la më shumë mundësi për performancë artistike.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10