Festivali 48

Festivali 48 i Këngës në Radio

Festivali 48 i Këngës në Radio

Viti 2009

\n

36 këngë konkurruese.

\n

Drejtor i festivalit: Zamira Koleci

\n

Drejtor artisti: Selim Ishmaku

\n

Regjisor: Osman Mula

\n

Skenografi: Carlo Cane

\n

Dirigjent: Jetmir Barbullushi, Oleg Arapi, Selim Ishmaku, Gridi Kraja

\n

Orkestra Simfonike e Radio Televizionit

\n

Prezantues: Alban Skrenderaj & Miriam Cani

\n

 

\n

Festivali i XLVIII-të i Këngës në Radio Televizion u zhvillua në datat 24, 25, 26 dhe 27 dhjetor te vitit 2009.

\n

Ishin 36  këngë konkurruese, prej të cilave kënga fituese e cmimit të parë u shpall “Nuk mundem pa ty” e kënduar nga Juliana Pasha, Muzika Ardit Gjebrea, Teksti nga Ardit Gjebrea&Pirro Çako, orkestruar nga Shpëtim Saraçi. Në këtë festival risi ishte ndarja e artistëve në grupime. Nata e grupit të mëdhenjëve siç u quajt gjysëm-finalja e parë u mbajt më 24 dhjetor, 2009, e udhëhequr nga Alban Skenderaj dhe Miriam Cani. Në këtë natë morën pjesë gjithej 18 këngë. Gjysëm-Finalja e dytë u quajt Nata e grupit të rinjëve meqë RTSH i dha mundësinë talentëve të rinjë që s'kishin dalur kurr në TV, dhe që ishte hera e parë dhe kënga e parë ti jepte mundësinë të performonin në Festivalin e Këngë. Gjithej konkuruan 18 këngë.

\n

Në natën e 3-të u kënduan këngë nga pjesmarrësit me një apo dy këngëtarë tjerë që ata zgjdhnin, më së shumti kanë qenë kompozitorët apo teksshkruesit që ishin duetet e pjesmarrësve.

\n

Finalja u mbajt më 27 Dhjetor, 2009 në Tiranë. Finalja ishte e njejtë për nga drejtuesit dhe konkuronin 20 këngë.

Fituesit e tjerë


Vaçe Zela
Festivali 1
Vaçe Zela
Festivali 2
Vaçe Zela
Festivali 3
Tonin Tërshana
Festivali 4
Vaçe Zela
Festivali 5
Vaçe Zela
Festivali 6
Vaçe Zela
Festivali 7
David Tukiçi
Festivali 8
Tonin Tërshana
Festivali 10